Sunday, October 17, 2021


Acțiune a polițiștilor din comuna Ștefan cel Mare, județul Bacău

Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au acţionat pe raza comunelor arondate, pentru creşterea gradului de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 21, 2021

Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au acţionat pe raza comunelor arondate, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor prin prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a faptelor cu violenţă, dar şi a accidentelor de circulaţie.

La data de 19 mai a.c., poliţişti de ordine publică şi criminalişti, cu sprijinul jandarmilor şi a poliţiştilor locali, au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din comunele arondate Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Astfel, au fost instituite trei filtre şi s-a efectuat verificarea în trafic a peste 80 de autovehicule.

De asemenea, au fost legitimate 103 persoane.

Poliţiştii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 17 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 10 conform Legii 55 din 2020, restul fiind pentru alte abateri.

Totodată, a fost indisponibilizată o motocoasă în valoare de 2000 de lei, identificată ca urmare a unei percheziţii domiciliare.

În completarea materialului probator administrat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Oneşti, la locuinţa unui bărbat, de 51 de ani, din comuna Gura Văii.
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate, la locuinţa celui în cauză a fost identificată o motocoasă ce ar fi fost sustrasă din magazia primăriei.Motocoasa a fost ridicată de poliţişti, prejudiciul fiind recuperat. Bărbatul este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de furt.