Saturday, June 12, 2021


O femeie din Moinesti și-a sărbătorit ziua numelui la volan cu o alcoolemie de 1,14

În dimineaţa acestei zile, în jurul orei 09.15, un echipaj de poliţie rutieră din Moineşti a depistat, în trafic, o…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 21, 2021

În dimineaţa acestei zile, în jurul orei 09.15, un echipaj de poliţie rutieră din Moineşti a depistat, în trafic, o şoferiţă, sărbătorită a zilei de astăzi, în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cea în cauză a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Sărbătorita a rămas fără drept de circulaţie fiindu-i reţinut permisul de conducere şi este cercetată penal de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.e