Friday, September 29, 2023


Rula cu 203 km/h pe Centura Bacăului

Miercuri,19 mai, peste 70 de efective formate din poliţişti rutieri şi de ordine publică au efectuat o acțiune, pe drumurile…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 21, 2021

Miercuri,19 mai, peste 70 de efective formate din poliţişti rutieri şi de ordine publică au efectuat o acțiune, pe drumurile publice din judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse de conducătorii auto care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii sau nu respectă limitele legale de viteză, dar şi din culpa pietonilor indisciplinaţi.

Oamenii legii au aplicat 253 de sanctiuni contravenţionale, dintre care 212 conform O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Din cele aplicate la regimul rutier, 69 au fost aplicate pietonilor, 3 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri.

Valoare totală a sancțiunilor aplicate este de aproximativ 77.000 lei.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 16 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.Totodată, au fost constatate 4 infracţiuni rutiere, una de conducere a unui autovehicul fără permis şi 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Viteza neadaptată la condițiile de drum şi trafic, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor reprezintă unele din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie şi , deşi poliţiştii băcăuani acţionează zilnic pentru prevenirea şi combaterea lor, încă sunt participanţi la traficul rutier, certaţi cu legea.

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 10:30, poliţiştii au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani din Bacău, în timp ce se deplasa cu o viteză de 203 km/h pe autostrada A7. Acesta a fost sancționat cu o amendă de 1450 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioade de 90 de zile.