Sunday, October 17, 2021


Ample acțiuni ale polițiștilor din Bacău la comercianții și producătorii de produse de panificație și cereale. Amenzi de peste 58.000 lei

În zilele de 19 şi 20 mai a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 22, 2021

În zilele de 19 şi 20 mai a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul producerii şi comerţului cu produse de panificaţie şi cereale, precum şi în contextul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2. Au fost aplicate amenzi în valoare de 58.000 de lei.De asemenea, poliţiştii au confiscat suma de 3.700 de lei.

Timp de două zile, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău, cu sprijinul specialiştilor din cadrul D.S.V.S.A au acţionat, pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ, din domeniul ”morărit-panificaţie”. Astfel, poliţiştii au verificat 27 de operatori economici de pe raza judeţului.

Ca urmare a verificărilor efectuate, au fost identificaţi agenţi economici care efectuau activităţi de comerţ sau de transport, cu produse a căror provenienţă nu o puteau justifica sau care nu înregistrau veniturile încasate.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 58.000 de lei, din care 12 conform OUG 28/1999 şi una în baza HG 984/2005. Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării suma de 3.700 de lei.

Exemplu: : Cu ocazia verificărilor efectuate în data de 19 mai a.c. la un operator economic din Moineşti cu privire la modul de înregistrare a sumelor încasate din comercializarea de cereale şi furaje către persoanele fizice, a rezultat că entitatea în cauză nu a evidenţiat în casa fiscală de marcat toate sumele provenite din vânzări. Faţă de cele constatate s-a luat măsura sancţionării conform OUG 28/1999 cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscarea sumei nejustificate de 1.194 lei.