Sunday, October 17, 2021


Un bărbat din Bacău a circulat cu plăcuţe de înmatriculare false pânā a fost depistat de polițiști

La data 21 mai a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 52 de ani,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 23, 2021

La data 21 mai a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Răchitoasa care a condus un autoturism, pe DN2 E85, în afara localităţii Parava cu număr de înmatriculare emis de autorităţile finlandeze.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că numărul de înmatriculare era fals, autoturismul în cauză fiind înmatriculat în Marea Britanie. Poliţiştii au reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

La aceeaşi dată, în jurul orei 20.00, o patrulă de poliţie din cadrul Sectiei 4 Politţe Rurală Podu Turcului care îşi desfăşura activitatea pe raza comunei Găiceana au oprit la intersectia DJ.252 cu DJ. 206 A, un autoturism care nu avea montate plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Poliţiştii au stabilit că autovehiculul era condus de bărbatul de 52 de ani, din comuna Răchitoasa ,care fusese oprit în trafic de poliţiştii Serviciului Rutier, în jurul orei 18.00.

Conducătorul auto a înmânat poliţiştilor dovada, fără drept de circulaţie , prin care i-a fost reţinut permisul de conducere emis de autorităţile finlandeze, fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

În cauză s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.