Sunday, October 17, 2021


Casele mai verzi vor avea parte de impozit redus sau chiar zero. Proiect de lege

Oamenii care își construiesc sau renovează locuințe cu materiale ecologice sau pun surse alternative și nepoluante de energie ar putea…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 24, 2021

Oamenii care își construiesc sau renovează locuințe cu materiale ecologice sau pun surse alternative și nepoluante de energie ar putea beneficia de o reducere sau chiar o anulare a impozitului local pe proprietate.

Legislația fiscală în vigoare prevede că primăriile pot hotari sa acorde scutirea sau reducerea impozitului/taxei pe cladiri rezidențiale în mai multe situații (Art. 456 din Codul Fiscal), iar un proiect de lege inițiat de mai mulți partlamentari USR-PLUS propune introducerea pe lista imobilelor care pot beneficia de astfel de facilități și clădirile “mai verzi”, să le spunem.

Astfel, se propune să beneficieze de un tratament fiscal preferențial “cladirile la care proprietarii au executat pe cheltuiala proprie lucrari de investitii pentru utilizarea sistemelor de incalzire si de producere de energie electrica regenerabila prin: instalarea de panouri solare, pompe de caldura sau izolare termica a cladirilor cu materiale ecologice”.