Sunday, June 13, 2021


Ample acțiuni ale polițiștilor pe drumurile din Bacău

Finalul de săptămână a venit cu amenzi pentru şoferii care au încălcat regulile de circulaţie în timp ce conduceau autovehicule…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 25, 2021

Finalul de săptămână a venit cu amenzi pentru şoferii care au încălcat regulile de circulaţie în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice din judeţ. Acţiunile organizate în weekend, de poliţiştii băcăuani au vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada 21- 23 mai a.c., polițiștii de la rutieră şi cei de ordine publică au continuat activităţile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere la nivelul județului Bacău.

Astfel, pe parcursul celor 3 zile, polițiștii au efectuat peste 900 de testări cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere și aplicate 583 de sancțiuni contravenționale, dintre care 525 conform O.U.G. 195/2002 şi 41 în baza Legii 55 din 2020. Poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 50 pentru indisciplina pietonală, 20 căruţaşilor, 18 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 10 sancţiuni pentru depăşiri neregulamentare și restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 84 de permise de conducere, dintre care 32 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 20 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 4 pentru neacordare de prioritate vehiculelor şi au retras 31 de certificate de înmatriculare.

Exemplu: La data de 21 mai a.c., în jurul orei 16:30, a fost depistat în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 37 de ani, din judeţul Botoșani, în timp ce se deplasa cu o viteză de 123 km/h în interiorul localității Sascut. Acesta a fost sancționat cu o amendă de 1305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii le recomandă cetățenilor să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.