Friday, October 22, 2021


Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor recomandă, în contextul apropierii zilei de 1 Iunie, achiziţionarea jucăriilor numai din magazine specializate

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă, în contextul apropierii zilei de 1 Iunie, achiziţionarea jucăriilor numai din magazine…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 28, 2021

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă, în contextul apropierii zilei de 1 Iunie, achiziţionarea jucăriilor numai din magazine specializate, unde se eliberează documente de cumpărare.

„Vrem să atragem atenţia asupra faptului că o jucărie periculoasă este acel produs care pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa copiilor noştri. (…) Trebuie să fim extrem de vigilenţi la ce fel de alegeri facem, astfel încât jucăriile, în loc să fie un motiv de bucurie, să nu devină un real pericol pentru cei mici. Este foarte important să verificăm că acestea sunt sigure, că respectă cerinţele de siguranţă generale, astfel încât să nu existe pericolul rănirii copiilor. O atenţie deosebită trebuie acordată copiilor mai mici de 3 ani, cărora nu le sunt destinate jucăriile care conţin componente de dimensiuni reduse”, se menţionează într-un comunicat de presă al Autorităţii, transmis vineri AGERPRES.

În acest context, preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, şi vicepreşedintele instituţiei, Vera Mitran, au efectuat o vizită de lucru la unul dintre retailerii de jucării, pentru a se asigura că operatorul economic comercializează produse conforme, care nu reprezintă un pericol pentru sănătatea şi siguranţa copiilor.

„Ceea ce trebuie să facem este să încercăm să le construim copiilor noştri un spaţiu cât mai sigur, să limităm jucăriile şi accesoriile cu risc şi să cumpărăm doar jucării acreditate de la magazine care respectă legea şi au toate certificările necesare. Dincolo de profituri, renume şi cifre de afaceri, este în joc sănătatea şi chiar viaţa copiilor noştri. Ei reprezintă cea mai importantă miză pe care o avem”, a declarat şeful ANPC.

Sursa: Agerpres