Monday, July 26, 2021


Transportatorii cer parcări mai sigure în Europa. Șoferii de români de TIR au ajuns să se teamă că pot fi jefuiți sau chiar uciși când se odihnesc

Moartea violenta a unui șofer român de TIR, ucis într-o parcare din Franța în urmă cu două săptămâni, a provocat…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 30, 2021

Moartea violenta a unui șofer român de TIR, ucis într-o parcare din Franța în urmă cu două săptămâni, a provocat un val de indignare în toată Europa. Peste 18.000 de persoane au semnat o petiție prin care cer autorităților măsuri de protecție pentru transportatori. Reprezentații Comisiei Europene pregătesc standarde comune de siguranță pentru parcări. Reprezentații șoferilor susțin însă că pentru a preveni atacurile hoților și ale migranților e necesară și o implicare mai mare a Poliției

Șoferii de români de TIR au ajuns să se teama că pot fi jefuiți sau chiar uciși când se odihnesc în parcările aglomerate din centrul și vestul Europei.

Camionagiii români au inițiat o petiție prin care cer autorităților europene să ia masuri pentru a crește siguranța transportatorilor. Petiția a fost inițiată după ce unul dintre colegii lor a fost ucis într-o parcare din Franța în urmă cu două săptămâni. Documentul a fost semnat de peste 18.000 de persoane din toată Europa.

Adriana Mureșan, șofer de tir, inițiatorul petiției: „În primul rând, ar fi nevoie de parcări doar de camioane. Există așa ceva (…). Ar trebui să fie mai multe (…) iar în momentul în care un autoturism intră în acea parcare, nu stiu cum, prin ce sistem, prin supraveghere și așa mai departe, automat să vina un echipaj să îl ia la întrebări. Tu ce cauți aici în parcarea asta în care intră doar camioane?”.

La nivel european, lipsesc peste 100.000 de locuri în care șoferii să poată parca peste noapte. Din acest motiv, Comisia Europeană vrea să finanțeze amenajarea de noi spații mai sigure.