Peste 1580 de amenzi acordate de polițiștii din Bacău șoferilor și pietonilor pentru siguranța traficului rutier – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


Peste 1580 de amenzi acordate de polițiștii din Bacău șoferilor și pietonilor pentru siguranța traficului rutier

Timp de o săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 1, 2021

Timp de o săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului rutier. În perioada 24-30 mai a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

În cadrul activităţilor desfăşurate, 435 de polițiștii rutieri şi de ordine publică au efectuat controale autovehiculelor şi testări cu aparatul etilotest participanţilor la traficul rutier. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 1589 de contravenții, din care 1342 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei şi au constatat 26 de infracţiuni din care 15 rutiere.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 679 de sancţiuni contravenţionale. 114 au fost aplicate pietonilor indisciplinaţi, 37 bicicliştilor, 18 căruţaşilor, 16 conducătorilor auto pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar restul pentru abateri de la acte normative. De asemenea, polițiștii au reținut 227 de permise de conducere, din care 162 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 17 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 12 pentru depăşiri neregulamentare, iar 10 pentru neacordare de prioritate pietonilor. Totodată, au fost retrase 46 de certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.

Exemplu: Poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto, de 22 de ani, din comuna Măgura, în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,92 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Tânărul este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.