Friday, September 29, 2023


Ploi torențiale şi vijelii în toată ţara, de 1 iunie. Ziua Copilului vine cu temperaturi scăzute și ninsori la munte

Vreme de toamnă la început de vară. De 1 iunie, vom avea ploi şi frig în toată ţara. Râurile sunt…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 1, 2021

Vreme de toamnă la început de vară. De 1 iunie, vom avea ploi şi frig în toată ţara. Râurile sunt gata să iasă din matcă în multe zone, pe creste ninge, iar grindina a lovit deja mai multe regiuni. Chiar acum sunt în vigoare avertizări de furtuni şi inundaţii

Ziua Copilului vine cu vreme de toamnă. Va fi cod portocaliu în Dobrogea până mâine la ora 21:00, iar în Tulcea şi în zona costieră a judeţului Constanţa va ploua abundent şi se vor înregistra cantităţi de apă ce pot depăşi 70 l/mp. Asta înseamnă că în mai puţin de 24 de ore acolo vor cădea precipitaţii cât pentru toată luna!

Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă, chiar rece pentru această dată în regiunile extracarpatice și local în restul teritoriului. La munte, în sudul, estul și, parțial, centrul țării, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, vor fi și descărcări electrice, se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp, iar vântul va avea unele intensificări. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a zilei. Vor fi condiții de grindină. În masivele montane înalte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 20…21 de grade în vestul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 11 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.