Friday, October 22, 2021


Acțiune a poliţiştilor băcăuani pentru creșterea nivelului de siguranță a cetăţenilor

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat în mediul urban şi rural pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 3, 2021

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat în mediul urban şi rural pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

La data de 02 iunie a.c., poliţiştii băcăuani au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din municipiu şi comunele arondate prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, verificării transportului de mărfuri, prevenirii răspândirii gripei aviare şi pestei porcine, precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare, ai Direcţiei Silvice, ingineri I.S.C.T.R şi R.A.R Bacău au controlat 412 autovehicule din care 62 de transport mărfuri sau persoane şi au legitimat 450 de persoane în cadrul a 6 filtre instituite.

Poliţiştii au aplicat 160 de sancțiuni contravenționale în valoare de 49.000 de lei, dintre care: 55 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli privind starea tehnică, 7 pentru abateri la regimul legal de viteză, 4 sancțiuni contravenționale la H.G. nr. 984 din 2005 pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, restul fiind pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere şi retrase 19 certificate de înmatriculare.

Exemple: Poliţiştii băcăuani, împreună cu inspectorii din cadrul I.S.C.T.R. Bacău au oprit în trafic un autocamion, iar în urma controlului aparatului tahograf s-a constatat faptul că şoferul nu a respectat prevederile O.G. nr. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 4.000 de lei de către inspectorii I.S.C.T.R. pentru încălcarea prevederilor O.G. 37/2007.

În filtrele instituite pe raza municipiului Bacău au fost identificate un număr de 18 autovehicule cu defecţiuni tehnice şi s-a procedat la reţinerea certificatelor de înmatriculare pentru neregulile constatate: la sistemul de frânare, la sistemul de direcţie, nivelul de uzură al anvelopelor, dimensiunea anvelopelor montate pe autoturisme, la sistemul de iluminare, iar într-o situaţie au fost retrase şi plăcuţele de înmatriculare pentru lipsa asigurării obligatorie RCA.

În filtrul instituit pe strada Calea Moineşti au fost depistaţi doi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatele testărilor cu aparatul etilotest au fost 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a procedat la reţinerea permiselor de conducere şi la sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto cu suma de 1305 lei.