Saturday, December 3, 2022


Românii vor descărca certificatul verde de vaccinare de pe un portal securizat al STS

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat, joi, că certificatul verde de vaccinare, care va fi lansat la…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 3, 2021

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat, joi, că certificatul verde de vaccinare, care va fi lansat la nivel european la începutul lunii iulie, va fi disponibil și în România începând cu această dată. El a precizat că procedurile sunt în curs de finalizare, iar STS va pune la dispoziție un portal securizat, de unde românii vor putea descărca certificatele. Codul QR va garanta veridicitatea documentului, a mai spus Baciu.

”Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european s-a creat acest certificat digital european privind COVID.  A venit sezonul estival, situația epidemiologică s-a îmbunătățit, grație vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricții și s-au intensificat activitățile de turism, care vor veni la pachet cu o creștere a mobilității. Certificatul va facilita călătoriile între state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice. Este esenţială autenticitatea. Noi vom folosi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a declarat Andrei Baciu.

„Vom avea un site, o platformă securizată, unde putem crea un cont și primim pe mail un link de unde putem descărca acest certificat”, a mai precizat vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu.