Friday, September 29, 2023


Primarul Oneștiului a prezentat PLANUL de acțiuni și obiective pentru oraș. Reabilitări de parcări, drumuri, noi locuri de joaca, mobilier urban- printre investitiile din perioada următoare

Laurențiu Neghinā, primarul Municipiului Onesti a prezentat sâmbătă planul de acțiuni și obiective pentru oraș ce se va concretiza în…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 6, 2021

Laurențiu Neghinā, primarul Municipiului Onesti a prezentat sâmbătă planul de acțiuni și obiective pentru oraș ce se va concretiza în perioada 7.06.2021 – 30.09.2023.

Acesta a fost realizat ca urmare a numeroaselor întâlniri pe care edilul le-a avut, în teren, cu onestenii, dar și în urma raportului viceprimarului Adrian Jilcu care în ultimile doua săptămână s-a întâlnit cu toți cei 100 de reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din Onești pentru a afla problemele și nevoile fiecărei incinte

„Prin urmare, s-a constatat necesitatea reabilitarii a 56 de parcări (aproximativ 2.200 de locuri de parcare), precum și refacerea cu pavaj a mai multor alei, trotuare, căi de acces, însumând o suprafață de aproximativ 68.000 de metri pătrați.
Se impune inființarea a încă 10 locuri de joacă, amplasarea a 143 de bănci, 162 de coșuri de gunoi și 5 foișoare in diferite zone ale orașului, dar și reabilitarea si extinderea cu elemente noi a 17 locuri de joacă existente.
Timpul estimat pentru realizarea acestor obiective este de 28 de luni.
Costul investitiilor se va ridica la aproximativ 16,7 milioane lei, luând in calcul că o mare parte dintre lucrări se vor realiza cu salariații DPP.
Subliniem că aceste investitii se vor efectua fără a afecta realizarea celorlalte lucrări de infrastructură rutieră, canalizare, iluminat stradal, gaze, propuse pentru perioada următoare, bugetul primăriei fiind bine previzionat și dimensionat pe termen scurt și mediu.
PS: În această primăvară, în doua luni de când timpul ne-a permis să efectuăm lucrări de infrastructură, la Onești s-au reabilitat, marcat si redat spre folosință, 341 de locuri de parcare, precum și străzile și căile de acces aferente, folosindu-se 1520 de tone de asfalt.
În același timp, au fost refăcute mai multe zone pietonale, cu pavaj, in suprafață de 7.000 de metri pătrați,” a declarat primarul Neghinā