Un tânăr de 25 de ani din Bacău a fost arestat după ce a „spart”mai multe autoturisme și a furat documente și bunuri – Curierul de stiri
Friday, April 19, 2024


Un tânăr de 25 de ani din Bacău a fost arestat după ce a „spart”mai multe autoturisme și a furat documente și bunuri

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Bacău au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 25 de ani, care, în perioada 24.05….

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 6, 2021

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Bacău au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 25 de ani, care, în perioada 24.05. – 03.06.2021, ar fi comis patru infracţiuni de furt şi tentativă de furt din autoturisme.

Din cercetări s-a stabilit că, la data de 24 mai a.c., bănuitul ar fi pătruns prin efracţie, într-o autoutilitară parcată pe strada Carpaţi din municipiul Bacău de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv 4 carduri bancare, cartea de identitate a maşinii, cartea de identitate şi permisul auto, precum şi geaca păgubitului.

În aceeaşi noapte ar mai fi pătruns în alte autoturisme lăsate descuiate, iar din interior ar fi sustras documente şi alte bunuri.

În urma administrării probatoriului, faţă de tânărul de 25 de ani a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, şi, ulterior,a fost dispusă măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, polițiștii vă recomandă:

Parcați autovehiculele în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanență de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauţie luate!

La coborâre scoateți cheia din contact şi asiguraţi autovehiculul, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt.

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi! De asemenea, asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.

Nu lăsaţi la vedere diferite bunuri de valoare.

În cazul în care sunteţi victime sau martorii unor astfel de infracţiuni, sesizaţi poliția prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!