Wednesday, July 17, 2024


Acțiunile polițiștilor băcăuani pentru siguranța cetățenilor

La data de 05 iunie a.c., la nivelul județului Bacău, au fost constituite patrule mixte care au acționat pentru prevenirea…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 7, 2021

La data de 05 iunie a.c., la nivelul județului Bacău, au fost constituite patrule mixte care au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni, precum şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Pe parcursul zilei, polițiștii de ordine publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, împreună cu cei de la economic, jandarmi, poliţişti locali şi pompieri au acţionat pe raza de competenţă. Au fost legitimate 119 persoane, iar pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 67.500 de lei. Dintre acestea, 11 sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr.55 din 2020, 3 conform O.U.G. nr.99 din 2000, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost efectuate verificări pentru evaluarea modului de asigurare a dispozitivului de pază în cadrul obiectivelor comerciale, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei pentru lipsa documentelor privind analiza de risc. De asemenea, au fost efectuate testări privind intervenţia societăţilor de pază la apăsarea butonului de panică. Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat suma de 1.100 de lei reprezentând sumă nefiscalizată.

Şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Dărmăneşti au acţionat pe raza oraşului pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, combaterea faptelor de violenţă, prevenirea furturilor din societăţi comerciale, locuinţe, a delictelor silvice şi a braconajului piscicol. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii de ordine publică, împreună cu poliţişti locali au legitimate 37 de persoane şi au controlat 12 autovehicule. Totodată, au fost verificate 11 persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. De asemenea, 12 operatori economici, 6 unităţi de învăţământ, 5 unităţi prevăzute cu pază au fost în vizorul poliţiştilor. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3690 lei, din care : 9 la regimul rutier, 4 conform Legii 55 din 2020, fiind totodată reţinute 4 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

La aceeaşi dată, poliţiştii din Moineşti au acţionat în târgul săptămânal şi piaţa agroalimentară, fiind legitimate 48 de persoane şi controlate 38 de autovehicule. De asemenea, au fost verificaţi 18 operatori economici şi 10 mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.800 de lei, au reţinut 2 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii din Buhuşi au fost prezenți pe raza de competenţă într-o acțiune organizată pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale. În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au legitimat 60 de persoane, au controlat 32 de autovehicule şi au verificat 17 societăți comerciale. Pentru neregulile constatate, au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, din care 7 în baza Legii 61/1991.

Sursa: IPJ Bacău