Friday, September 29, 2023


Cea mai recentă statistică a Eurostat arată că România se află în topul statelor UE cu cele mai poluate oraşe

Cea mai recentă statistică a Eurostat arată că România se află în topul statelor UE cu cele mai poluate oraşe,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 7, 2021

Cea mai recentă statistică a Eurostat arată că România se află în topul statelor UE cu cele mai poluate oraşe, iar soluţiile depind, în primul rând, de noi, de fiecare, pentru o schimbare de mentalitate care să sprijine regândirea politicilor de transport public de către autorităţi, pentru adoptarea mobilităţii urbană zero-emisii, a scris pe Facebook ministrul Muncii, Raluca Turcan, în contextul Zilei mondiale a mediului înconjurător.

Potrivit Ministrului Muncii, bunăstarea oamenilor e în strânsă legătură cu sănătatea planetei, iar un mediu mai curat înseamnă şi un viitor mai sigur pentru noi şi generaţiile ce vin.

„Una dintre componentele PNRR ce revin Ministerului Muncii se concentrează pe înfiinţarea întreprinderilor sociale în zona economiei verzi, tocmai pentru a investi în dezvoltarea durabilă. Ştiu că interesul firmelor din România pentru soluţii adaptate la cerinţele economiei circulare creşte. Şi ştiu, de asemenea, că, chiar dacă, din punctul de vedere al costurilor asupra companiilor, pe termen scurt, investiţiile în sustenabilitate nu sunt ieftine, pe termen lung, şi studiile, dar şi exemplele concrete din firmele care au adoptat deja modele de business care protejează mediul, arată eficientizare a proceselor şi profitabilitate”, a scris Raluca Turcan.

Ea a precizat că impactul activităţii umane asupra mediului se poate traduce prin mari aglomeraţii în trafic, defrişări sau o poluare tot mai crescută.

Sursa: Agerpres