Friday, July 12, 2024


Polițiștii au efectuate controale la 10 agenți economici. Au aplicat amenzi de peste 31.000 de lei

În perioada 05-06 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 8, 2021

În perioada 05-06 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se pot comite de operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Bacău.

Acțiunile au vizat îndeosebi verificarea legalității operațiunilor comerciale efectuate de către unităţile economice. Polițiștii au efectuate controale la 10 agenți economici, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 3 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 31.500 de lei.

Exemple: 1.În urma unui control la efectuat în cadrul Târgului Săptămânal organizat în localitatea Răcăciuni, a fost identificat un operator economic care oferea spre comercializare un număr de 340 de anvelope second-hand, fără să fie posesorul unei case de marcat electronice fiscale, nefiscalizând astfel nicio sumă provenită din vânzarea anvelopelor. În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, dispunându-se totodată şi suspendarea activităţii întreprinderii individuale.

2. În urma verificării economice efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Bacău, s-a constatat faptul că nu a fost fiscalizată suma de 1.121 lei, sumă ce nu poate fi justificată cu documente emise de casa de marcat electronică fiscală şi care provine din vânzarea de mărfuri din data de 05.06.2021. În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea sumei de 1.121 lei, reprezentând venituri nefiscalizate.

Sursa: IPJ Bacău