Wednesday, July 17, 2024


Ministrul Justiției vrea interzicerea vânzării cartelelor prepay fără buletin, după amenințarea cu bombă de la Curtea de Apel București

Stelian Ion, ministrul Justiției, a declarat, marți, că va propune o soluție legislativă constituțională prin care să fie interzisă vânzarea…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 9, 2021

Stelian Ion, ministrul Justiției, a declarat, marți, că va propune o soluție legislativă constituțională prin care să fie interzisă vânzarea cartelelor telefonice prepay fără buletin, având în vedere cazuri precum amenințarea cu bombă de luni de la Curtea de Apel București, uciderea omului de afaceri arădean și cazul Caracal.

„Pornind de la faptul că ieri a fost printr-un telefon, din nou, amenințare cu bombă la Curtea de Apel București și s-a dat peste cap toată activitatea de acolo, să luăm foarte în serios reanalizarea soluției referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin. O să propun această chestiune, pentru că, din păcate, tot mai multe situații în care oameni certați cu legea se folosesc de acest mijloc. Se ajunge la tragedii.

O OUG care obligă cumpărătorii să se legitimeze atunci când cumpără cartele prepay a fost declarată anul trecut neconstituțională de către CCR. Actul normativ emis de Guvern a fost adoptat imediat după cazul Caracal și a fost atacat de Avocatul Poporului încă din septembrie 2019.