Friday, July 12, 2024


10 iunie – Ziua Eroilor din România, sărbătoarea națională pentru comemorarea celor care au murit în timpul serviciului militar

Sărbătoare mare în întreaga Românie, pe 10 iunie 2021. Este Ziua Eroilor din România, o sărbătoare națională pentru comemorarea celor…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 10, 2021

Sărbătoare mare în întreaga Românie, pe 10 iunie 2021. Este Ziua Eroilor din România, o sărbătoare națională pentru comemorarea celor care au murit în timpul serviciului militar.

Astăzi, 10 iunie 2021, pe lângă Înălțarea Domnului sărbătorim și Ziua Eroilor. Este vorba despre o sărbătoare națională a poporului român care marchează lupta de-a lungul veacurilor pe front, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al ostaşilor căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial, Tratatul de la Versailles, semnat de fostele ţări beligerante, în 1919, prevedea, printre altele, obligativitatea întreţinerii mormintelor ostaşilor îngropaţi pe teritoriile statelor respective, precum şi a operelor comemorative de război dedicate acestora.

Sursă foto: Preluată de pe eprb.ro, de la evenimentele din anii trecuți.