Sunday, October 17, 2021


60% dintre managerii români sunt optimiști cu privire la revenirea economiei, dar încă se tem de efectele pandemiei (raport)

Managerii români sunt optimiști cu privire la revenirea economiei globale, 60% dintre ei considerând că situaţia economică se va îmbunătăţi…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 10, 2021

Managerii români sunt optimiști cu privire la revenirea economiei globale, 60% dintre ei considerând că situaţia economică se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni,  potrivit raportului CEO Survey 2021, realizat de PwC România. În ciuda optimismului lor care a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, ei sunt mai prudenți în previziuni decât managerii din alte țări.

Deşi sunt mai optimişti decât în anii anteriori, directorii generali din România se dovedesc a fi mai prudenţi în previziuni decât omologii lor de la nivel global (76%) şi din Europa Centrală şi de Est (64%), se menţionează într-un comunicat al PwC.

În topul ameninţărilor la adresa creşterii economice, directorii generali din România menţionează apariţia pandemiilor (67%), politica fiscală incertă (57%), povara fiscală în creştere (51%), incertitudinea privind politicile publice (50%) şi supra-reglementarea (46%). La nivel global, principalele îngrijorări ale executivilor sunt: pandemiile (52%), ameninţările cibernetice (47%), reglementarea excesivă (42%), incertitudinea privind politicile publice (38%) şi creşterea economică incertă (35%).