41 de percheziţii domiciliare în Bacău și alte doua județe,pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări şi trafic de migranţi în Marea Britanie – Curierul de stiri
Thursday, April 18, 2024


41 de percheziţii domiciliare în Bacău și alte doua județe,pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări şi trafic de migranţi în Marea Britanie

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea au efectuat, joi, 41 de percheziţii domiciliare…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 11, 2021

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea au efectuat, joi, 41 de percheziţii domiciliare în Vrancea, Bacău şi Suceava, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări şi trafic de migranţi în Marea Britanie.

‘La data de 10.06.2021, procurorii DIICOT Vrancea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Vrancea, au efectuat un număr de 41 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vrancea, Bacău şi Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trafic de migranţi. În cauză s-a reţinut faptul că membrii grupării au efectuat transporturi de persoane şi mărfuri cu destinaţia principală Marea Britanie, ocazie cu care au transportat şi ţigarete atât din categoria celor cu timbru, achiziţionate de pe teritoriul României, cât şi ţigarete introduse în mod ilegal în România din Ucraina’, se arată într-un comunicat al DIICOT Vrancea.

Potrivit sursei citate, o parte dintre membrii grupării preluau migranţi de pe teritoriul Belgiei sau Franţei şi îi transportau în mod fraudulos în Marea Britanie, în schimbul unor sume de bani.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 220.360 de ţigarete, 14 telefoane mobile, 72.200 lei, 3.830 euro, 10.250 de lire, 3.650 coroane daneze, 500 coroane ceheşti, 40 lire scoţiene, precum şi bijuterii din aur.

La sediul DIICOT Vrancea vor fi conduse, în vederea audierii, 28 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul BCCO Galaţi, Bacău, Suceava şi Cluj-Napoca, SCCO Brăila, al criminaliştilor din cadrul IPJ Vrancea, precum şi al jandarmilor din Vrancea şi Suceava şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.