Saturday, September 30, 2023


Valoarea totală a plăţilor realizate cu cardurile a crescut

Valoarea totală a plăţilor realizate cu cardurile a crescut în continuare chiar şi în perioada pandemiei cu 18%, a declarat,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 11, 2021

Valoarea totală a plăţilor realizate cu cardurile a crescut în continuare chiar şi în perioada pandemiei cu 18%, a declarat, miercuri, Cătălin Creţu, director general al Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, într-o conferinţă de specialitate.


„Ceea ce pentru mulţi a fost o poate măsură disperată de supravieţuire, sperăm şi vedem din aceste cifre preliminare că a devenit o modalitate înţeleasă şi sperăm noi pe viitor din ce în ce mai bine dezvoltată de a-şi creşte vânzările. În ceea ce priveşte activitatea noastră, putem să spunem aşa cum am menţionat domnului ministru că o nişă sau o zonă asupra căreia ne-am concentrat destul de mult, inclusiv în această perioadă a crizei sanitare a fost zona afacerilor mici şi mijlocii. Este o zonă importantă atât din punct de vedere al deţinătorilor de carduri de business, foarte multe la acest nivel, dar iarăşi este mult loc de a creşte, dar şi din punct de vedere al acceptării plăţilor online. Zona firmelor mici şi mijlocii încă are foarte mult loc de creştere. Deja v-am spus că perspectiva din care vorbesc este a digitalizării plăţilor. În această industrie practic vorbim de peste 70 miliarde de euro, care sunt tranzacţii cu aceste carduri din România. Sunt peste 18 milioane de carduri în România. Valoarea plăţilor a crescut în continuare chiar şi în perioada pandemiei cu 18%”, a spus Cătălin Creţu, la videoconferinţa cu tema „IMM-urile, oxigen pentru România”.

Creţu a precizat că se referă la valoarea totală a plăţilor, atât cu carduri Visa, dar şi Mastercard. Acesta este „o cifră extraordinară pentru vremurile pe care le-am trăit”, ceea ce spune că zona digitalizării plăţilor este în continuă creştere, se arată în articol, conform Agerpres.