Sunday, October 17, 2021


COD PORTOCALIU de ploi torențiale

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă pentru județele Botoșani și…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 15, 2021

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă pentru județele Botoșani și Suceava, până mâine, la ora 23:00. Totodată, de la ora 12:00 intră în vigoare o avertizare cod portocaliu de averse valabilă pentru județele Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Focșani și Galați, până mâine, la ora 23:00.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zona afectată: Moldova

În intervalul menționat, local, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h.

Notă: Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei

Mai ales în centrul și sudul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.