Tuesday, July 27, 2021


Doi bărbați din județul Bacău au fost reţinuţi de poliţişti după ce au bătut un cal până l-au omorât.

Doi bărbaţi, în vârstă de 33, respectiv, 53 de ani, din localitatea Odobeşti, au fost reţinuţi de poliţişti după ce…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 15, 2021

Doi bărbaţi, în vârstă de 33, respectiv, 53 de ani, din localitatea Odobeşti, au fost reţinuţi de poliţişti după ce ar fi bătut un cal până l-au omorât.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat, marţi, că sesizarea a fost făcută de un localnic care a povestit poliţiştilor că cei doi suspecţi au ucis calul într-un şanţ de lângă drumul comunal.

‘Din cercetări, poliţiştii au stabilit că în dimineaţa zilei de 11 iunie, un bărbat de 33 de ani, din comuna Odobeşti, ar fi împrumutat de la un localnic un atelaj hipo tractat de un cal pentru a se deplasa la o moară din comună. La un moment dat, calul nu ar mai fi putut să tragă căruţa şi ar fi căzut într-un şanţ de pe marginea drumului comunal. Bărbatul ar fi lovit calul cu biciul pentru a se ridica, însă, văzând că nu reuşeşte, ar fi solicitat sprijin proprietarului animalului. După mai multe încercări de a ridica animalul de jos, prin exercitarea de lovituri asupra acestuia, proprietarul calului ar fi omorât animalul’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept