Wednesday, July 17, 2024


Încă se caută soluții pentru ce nu au putut învăța elevii în anul școlar. Propunere: vouchere pentru meditații

Un fost ministru al Educaţiei propune ca elevii defavorizaţi să primească vouchere pentru meditaţii. Astfel, cei mici vor putea recupera…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 15, 2021

Un fost ministru al Educaţiei propune ca elevii defavorizaţi să primească vouchere pentru meditaţii. Astfel, cei mici vor putea recupera lecţiile pierdute în pandemie. În prezent, orele remediale propuse de minister se ţin doar în şcolile care au făcut solicitare către inspectorate. Actualul ministru a declarat că va analiza propunerea.

40% dintre elevii care nu au avut acces la şcoala online au pierdut aproximativ 30 de săptămâni de învăţare.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: „O soluție e să oferim vouchere pentru meditații celor mai săraci copii la toate clasele, mai ales la cele mici. Pentru că pandemia a dus la pierderi educaționale masive trebuie să livrăm cu orice preț cunoaștere copiilor încurajând profesorii să dea meditații, prin impozite mici și fără birocrație, și trebuie să ajutăm financiar copiii să ia meditații. Dăm miliarde pe pensii speciale, dăm miliarde pe vouchere pentru electrocasnice, dar la mintea copiilor cine se gândește?”

În vreme ce elevii spun că fără meditaţii nu se pot descurca, părinţii sunt deja sătui să dea sume fabuloase pentru „şcoala de acasă”.

Sursa: Digi24