Friday, October 22, 2021


Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri

Aproape 1,8 miliarde de euro vor fi veniturile totale ale Campionatului European, estimează UEFA, mai mici decât cele din 2016….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 16, 2021

Aproape 1,8 miliarde de euro vor fi veniturile totale ale Campionatului European, estimează UEFA, mai mici decât cele din 2016.

Pandemia le-a stricat planurile organizatorilor și a amânat cu un an evenimentul, iar pierderile din cauza restricțiilor ar putea ajunge la 300 de milioane de euro.

Însă, pentru România, care găzduiește pentru meciuri, acest eveniment este un restart al turismului,aduce vizibilitate în plan internațional și încredere că putem juca și noi în liga celor mai mari organizatori. Jocul din optimile de finală ar urma să umple jumătate din Arena Națională, iar asta înseamnă 25.000 de suporteri la București și venituri estimate la 30 de milioane de euro.

Hotelierii de la noi au fost dați exemplu de UEFA, pentru felul în care au gestionat acest eveniment. De altfel, Federația Industriei Hoteliere din România este partener oficial UEFA pentru EURO 2020 și singurul partener din turism la nivel european. Este singura țară unde a existat o implicare din partea industriei hoteliere.