Wednesday, July 17, 2024


Ministrul Mediului vrea ca urșii din România să poată fi împușcați în 24 de ore

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea să schimbe legislația, astfel încât urșii din România care reprezintă un pericol pentru om să…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 16, 2021

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea să schimbe legislația, astfel încât urșii din România care reprezintă un pericol pentru om să poată fi împușcați în cel mult 24 de ore.

Ministrul Mediului propune o procedură rapidă de intervenție în cazul urșilor care intră în localități. Astfel, în 24 de ore, un jandarm și un vânător ar trebui să-l găsească și să-l împuște pe loc dacă este agresiv sau atacă animale și oameni.

Ministrul susține că în ultimii 5 ani populația urșilor a crescut necontrolat, iar mutarea lor nu mai este o soluție. “Procedura respectivă ar însemna vânătoarea mascată de trofee”, îl contrazic apărătorii animalelor.

Ministrul Mediului dorește să introducă prin lege procedura rapidă de intervenție în cazul urșilor care ajung în localități. În 24 de ore de la apelul la 112, o echipă formată din vânători și jandarmi ar urma să identifice ursul și să decidă pe loc tipul de intervenție. Dacă aceștia decid că ursul este periculos, îl pot împușca pe loc, fără alte aprobări.