Wednesday, September 22, 2021


Prețurile la energie sunt mari din cauza lipsei investițiilor în capacitățile de producție

Factura la energia electrică reflectă evoluţia de pe pieţele de energie, interne şi internaţionale, lipsa investiţiilor în capacităţile de producţie…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 16, 2021

Factura la energia electrică reflectă evoluţia de pe pieţele de energie, interne şi internaţionale, lipsa investiţiilor în capacităţile de producţie şi costurile ridicate ale certificatelor de CO2, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFER), remis, miercuri, AGERPRES.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România – AFEER militează pentru o informare permanentă şi corectă a consumatorilor în contextul liberalizării pieţelor de energie (electrică şi gaze naturale), atât din partea autorităţilor, cât şi din partea participanţilor la piaţă.

„Constatăm că furnizorii de energie sunt catalogaţi ca fiind vinovaţii pentru problemele apărute pe fondul liberalizării, în ceea ce priveşte facturile românilor. Nu suntem de acord şi contrazicem ferm afirmaţiile vehiculate în spaţiul public, care nu au o bază justificată şi, mai ales, nu pot fi generalizate. Furnizorii de energie nu sunt cauza pentru creşterile de preţuri la energie. Facem această afirmaţie cu simţ de răspundere şi venim cu argumente şi cu explicaţii privind situaţia actuală din piaţa de energie, care este pe cât de complexă, pe atât de delicată”, a afirmat Ion Lungu, preşedinte AFEER.

Un obiectiv important al furnizorilor este să îşi păstreze clienţii şi să atragă noi clienţi prin asigurarea unei relaţii pe termen lung cu aceştia, în condiţii reciproc avantajoase. AFEER, cu sprijinul companiilor membre, s-a angajat să continue Campania de informare a consumatorilor, iniţiată în anul 2015, care se derulează sub deviza: „Un consumator protejat este un consumator informat!”