Friday, October 22, 2021


Criza forţei de muncă va menţine piaţa beneficiilor extrasalariale. Ce au căutat angajaţii români în pandemie

Piaţa beneficiilor extrasalariale a fost schimbată de pandemia de Covid-19, iar companiile și angajații a trebuit să se adapteze la…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 18, 2021

Piaţa beneficiilor extrasalariale a fost schimbată de pandemia de Covid-19, iar companiile și angajații a trebuit să se adapteze la noul context de muncă. Piața muncii se confruntă cu multe dificultăți în ceea ce privește recrutarea și retenția de personal, astfel că angajatorii apelează constant la diverse beneficii extrasalariale pentru a atrage specialişti, dar şi pentru a-şi motiva angajaţii. Din acest motiv, piaţa beneficiilor se va menţine, crede Dana Sîntejudean, Director Regional Edenred Central Europe.

„Credem că beneficiile se vor menţine pentru că este nevoie de beneficii extrasalariale, iar modalităţile prin care se acordă în ultimii ani cumva oferă această libertate de alegere pentru angajaţi şi sunt văzute ca o valoare adăugată. Piaţa forţei de muncă în continuare va rămâne destul de provocatoare, este greu să găseşti specialişti, de aceea majoritatea companiilor se gândesc mult să creascp beneficiile şi să le dezvolte pentru a putea să facă diferenţa versus alte companii.

Potrivit acesteia, salariul de bază nu mai e atât de important ca în trecut. „Lumea se orientează după multe alte zone, benficii, proximitate, atmosferă de lucru, mediu în care să te dezvolţi, proiecte interesante, mai ales pentru zona de IT”.

Cererea de beneficii a rămas constantă în România pe perioada pandemiei, cu foarte puţine companii care au redus sau sistarea acestora. În general, majoritatea companiilor au intensificat acordarea beneficilor.

Cât priveşte cererea pentru diverse beneficii din partea angajaţilor, aceasta s-a mutat de la categorii precum transport şi vacanţe la produse culturale.

Sursa: economica.net