Friday, October 22, 2021


Dosare penale întocmite pentru racordări ilegale la reţeaua electrică

La data de 17 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Plopana au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 18, 2021

La data de 17 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Plopana au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei firme de profil, cu privire la faptul că la un imobil din localitate, a fost identificat un branşament ilegal, racordat la reţeaua de distribuţie electrică.

Având în vedere cele sesizate şi ca urmare a verificărilor efectuate la faţa locului poliţiştii au întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pârgăreşti, împreună cu reprezentaţi ai unui distribuitor de energie electrică au depistat în flagrant un bărbat de 66 de ani, din localitate, care ar fi sustras energie electrică din reţeaua de distribuţie prin folosirea unei instalaţii clandestine executate in vedera ocolirii echipamentului de măsurare amplasată la imobilul său. A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentului de măsurare.

Fiți responsabili! Nu vă expuneți unor riscuri!

Furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave, cum ar fi vătămarea corporală gravă sau chiar moartea prin electrocutare.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vă reamintesc că în conformitate cu prevederile art. 92 din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. De asemenea, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Sursa: IPJ Bacău