Sunday, October 17, 2021


România, sub influența unui ciclon de la Marea Neagră. În Bulgaria a provocat inundații severe

România a intrat sub influența unui ciclon extratropical dinspre Marea Neagră, care a măturat deja Bulgaria. 12 judeţe din estul,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 18, 2021

România a intrat sub influența unui ciclon extratropical dinspre Marea Neagră, care a măturat deja Bulgaria. 12 judeţe din estul, sud-estul şi centrul ţării sunt sub cod portocaliu de ploi abundente, până sâmbătă noapte.

Iar la Galaţi, mai multe străzi şi case au fost inundate vineri dimineaţă, după o ploaie torenţială.

Surprinzător, la mare este vreme de plajă, după o noapte în care nori negri au ameninţat litoralul. Din fericire, furtuna s-a îndreptat spre largul mării şi nu a provocat efecte în zona continentală.

A ploua torenţial în largul mării, dar litoralul a fost ferit, pentru moment, de furtuni. Singurul efect al ciclonului anunţat de meteorologi sunt curenţii marini extrem de puternici.

Tocmai de aceea salvamarii din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Costineşti au arborat steagurile roşii, ceea ce înseamnă că înotul este interzis

În schimb, meteorologii anunță că efectele ciclonului se vor simţi în centrul, sudul şi sud estul ţării unde este valabil codul portocaliu de ploi torenţiale.

Avertizarea este valabilă şi pentru Bucureşti, iar primele efecte s-au produs deja la Galaţi. O ploaie torenţială a făcut ravagii în cartierul aflat la cel mai mic nivel din oraș.