Wednesday, July 17, 2024


Expoziție inedită de cămăși românești la Biblioteca Rosetti Onești

Vernisajul unei expoziții inedite de cămăși românești a avut loc joi, 24 iunie, la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești. Expoziția…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at iunie 25, 2021

Vernisajul unei expoziții inedite de cămăși românești a avut loc joi, 24 iunie, la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești.

Expoziția este denumită ”Povești scrise cu acul” și a fost organizată cu prilejul Zilei Universale a Iei.

Cămășile expuse în Spațiul Expozițional au fost cusute de cei de la ”Șezătoare Bacău”, care în cadrul vernisajului au spus și poveștile iilor expuse.

”Am primit această propunere din partea celor de la Șezătoare Bacău de a organiza o expoziție de cămăși românești, și ne-am gândit că cea mai potrivită zi ar fi 24 iunie, când sărbătorim Sânzienele și Ziua Universală a Iei. Sunt expuse 33 de cămăși românești, dintre care 7 bărbătești. Sunt impresionante pentru că în realizarea lor stau gândurile și trăirile persoanei care le-a cusut. Suntem mândri că biblioteca noastră găzduiește o astfel de expoziție și îi invităm pe oneșteni să ne treacă pragul pentru a descoperi aceste minunate cămăși românești, pe care sunt cusute povești despre viață, frumusețe, natură, trecut, credință”, a declarat Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Onești.

Vă invităm să descoperiți cămășile românești și în galeria foto de pe biblotecaonesti.ro