Saturday, September 30, 2023


Primarul Oneștiului vrea acces liber pentru tineri pe terenurile de sport din curțile școlilor

Primarul Oneștiului, Laurențiu Neghinā intenționează sa deschidă curțile școlilor pentru tineri, in vederea desfasurarii de activități sportive pe timpul vacantei…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iunie 29, 2021

Primarul Oneștiului, Laurențiu Neghinā intenționează sa deschidă curțile școlilor pentru tineri, in vederea desfasurarii de activități sportive pe timpul vacantei și in afara orelor de curs.

Ieri, 28 iunie 2021, in cadrul unei întâlniri de lucru, directorii instituțiilor de învățământ din Onești au fost înștiințați de acest proiect.

In momentul de fata se analizează cadrul legal, in care in care se poate asigura ordinea acolo unde instituția de învățământ nu deține paza umană, urmând ca acest proiect sa se materializeze printr-un proiect de hotărâre de consiliu in ședința de Consiliu Local  care va avea loc pe 12 iulie.

Decizia care a stat la baza acestei hotărâri o reprezintă starea de stres şi anxietate pe care şi copiii o resimt din cauza situaţiei generate de pandemia de SARS – COVID19. De asemenea, este important să se sigure un acces facil la terenurile de sport în aer liber, oriunde este posibil acest lucru. O astfel de măsură ajută la creşterea calităţii vieţii copiilor şi familiilor din Onești.