Friday, October 22, 2021


Rezultate Evaluare Națională 2021. Cum se depun contestațiile

Evaluare Națională 2021. Marți, Ministerul Educației va publica notele obținute de elevi la Evaluarea Națională. Cei care consideră că nota…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iunie 29, 2021

Evaluare Națională 2021. Marți, Ministerul Educației va publica notele obținute de elevi la Evaluarea Națională. Cei care consideră că nota obținută îi neîndreptățește, pot să depună o cerere de contestație.

Contestaţiile pot fi depuse marţi (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi miercuri (în intervalul orar 8:00 – 12:00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

“Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.