Wednesday, July 17, 2024


Certificatul verde, valabil un an pentru cei vaccinați, pentru cei care au avut Covid – 180 de zile

De joi vom putea obține certificatul verde, document cu care vom putea călători în Uniunea Europeană, în contextul pandemiei. Cei…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 1, 2021

De joi vom putea obține certificatul verde, document cu care vom putea călători în Uniunea Europeană, în contextul pandemiei.

Cei care s-au vaccinat anti-Covid, au trecut prin boală, ori au un test negativ, își pot descărca pașaportul electronic.

Pentru început, trebuie să accesăm platforma certificat-covid.gov.ro. Scriem o adresă de e-mail valida şi vom primi un link.

Seria, numărul actului de identitate şi iniţialele numelui se scriu în următoarele căsuţe. Câmpurile care urmează vor fi completate în funcţie de situaţia personală: cei care s-au vaccinat vor bifa tipul serului, iar cei care au trecut prin boala, selectează data primului test pozitiv.

Certificatul poate fi salvat în telefon şi arătat la vamă chiar şi atunci când telefonul nu este conectat la internet. Ori poate fi printat. Iar cei care nu au acces la internet, îl pot obţine cu ajutorul medicilor de familie sau al inspectorilor de la Direcţiile de Sănătate Publică.

Codul QR care se va scana se afla pe spatele certificatului digital.

Până la jumătatea lunii august, certificatul digital va putea fi folosit în paralel cu adeverinţa de vaccinare. În cazul celor care s-au vaccinat, certificatul este valabil un an, iar pentru cei care au avut Covid 180 de zile.