Friday, July 12, 2024


Agenţi economici verificaţi de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

Lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în ziua de 1…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 2, 2021

Lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în ziua de 1 iulie a.c. pe raza judeţului Bacău, la operatorii economici care îşi desfaşoară activitatea în domeniul comercializării de produse alimentare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 17 entităţi economice şi au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.800 lei, din care 6 la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 3 la Legea 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. De asemenea au fost confiscate 76 ţigarete şi suma de 2.235 lei.

Exemplu :

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Scorţeni, cu privire la modul de înregistrare a sumelor încasate din comercializarea de produse alimentare şi băuturi alcoolice şi nealcoolice de către persoanele fizice, a rezultat că societatea în cauză nu a evidenţiat în casa de marcat toate sumele provenite din vânzări, fiind identificată o sumă nefiscalizata de 1.194 lei.

Faţă de cele constatate s-a luat măsura sancţionării conform OUG 28/1999 cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscarea sumei nejustificate.

Sursa: IPJ Bacău