Monday, January 30, 2023


UPDATE:Explozie și incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari, mai multe persoane rănite

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Mai multe persoane au fost rănite, una având arsuri pe…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 2, 2021

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Mai multe persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp. Totodată, o persoană este dată dispărută. Intervenția la fața locului este în plină desfășurare. Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj RO-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. Ministrul Mediului a declarat că impactul asupra mediului poate fi major

UPDATE 14.25. Purtătorul de cuvânt al ISU Constanța a declarat că cinci persoane sunt rănite și că una este dispărută.

La fața locului sunt 50 de pompieri care intervin.

UPDATE 14.15. Cu aproape 5% se depreciază vineri la ora 13:30 la bursa de la Bucureşti acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC), operator al Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind vorba de o recţie negativă a investitorilor ca urmare a exploziei de la Năvodari.

UPDATE 14.10. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare, potrivit meteorologilor.

La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, se arată în informarea ANM.

UPDATE 13.45. Crește numărul persoanelor care ar fi fost rănite în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Astfel, numărul lor a ajuns la cinci, fiind vorba despre încă o persoană cu traumatism la picior și o alta cu arsuri minore. Primele informații anunțau trei răniți, unul cu arsuri pe 45% din corp, unul cu traumatism lombar și încă unul cu arsuri la față.

Totodată, o persoană este dată dispărută.