Thursday, July 29, 2021


Dispecer 112 către o mamă care-și căuta fiica: „Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă demararea unei anchete după apariţia în presă a unei convorbiri purtate între un dispecer…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at iulie 7, 2021

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă demararea unei anchete după apariţia în presă a unei convorbiri purtate între un dispecer al Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi o persoană care anunţa dispariţia fiicei sale cu probleme grave de sănătate şi căreia i s-a transmis că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul. De asemenea, conducerea SAJ Galaţi a demarat o anchetă în acest caz.

Femeia ar fi sunat de mai multe ori pentru a cere ajutorul autorităţilor, dat fiind că fiica sa avea un  comportament imprevizibil uneori şi putea deveni violentă.

La un moment dat,  apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă, iar conform înregistrărilor convorbirii, persoana din dispecerat i-a spus femeii să aştepte pentru că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul.

Primele verificări au arătat că poliția o căuta deja pe minoră în momentul discuției dintre mama acesteia și operatoarea de la 112.

Dacă se va ajunge la anchetă disciplinară, dispecerul riscă până la desfacerea contractului de muncă.