Monday, October 18, 2021


Doi bărbați filmați în timp ce descarcā gunoi dintr-o remorcå. Laurențiu Neghinā:O astfel de faptă va duce la confiscarea mașinii.

Primarul Oneștiului, Laurențiu Neghinā a postat în aceasta după-amiaza un filmuleț în care doi bărbați descarcă moloz și gunoaie dintr-o…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 9, 2021

Primarul Oneștiului, Laurențiu Neghinā a postat în aceasta după-amiaza un filmuleț în care doi bărbați descarcă moloz și gunoaie dintr-o remorca și le arunca la un container situat langa Catedrala.

„Începând de miercuri, 14 iulie, o astfel de faptă va duce la confiscarea mașinii. Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local vizează modificarea Regulamentului de gospodărire și prevede interdicția aruncării gunoiului la alte containere decât cele de proximitate.
De asemenea tot cu amenzi aspre sau cu confiscarea vehiculului, după caz, vor fi sancționați și cei care aruncă deșeuri de orice fel in zone interzise.
Firmele care vor produce cantități mari de deșeuri vor fi obligate sa dețină containere sau tomberoane proprii.
Îmi doresc mai multă înțelegere din partea locuitorilor orasului nostru în vederea unei bune gospodăriri,” a declarat edilul șef.
În urma cu o săptămână, primăria Onesti a organizat în incinta Oborului săptămânal, o platformă dotată cu containere de mare volum unde oneștenii care produc deșeuri din construcții sau deșeuri voluminoase (mobilă veche, stolerie, etc.) le vor putea depozita GRATUIT. Platforma poate fi folosită de luni până vineri între orele 8:00 și 17:00, de către locuitorii Oneștiului.
De asemenea, pentru cantități mari de deșeuri (peste 2.000kg), Romprest pune la dispoziție, la cererea și adresa celor interesați, containere speciale.
Deșeurile din construcții vor fi transportate și depozitate în formă ambalată (saci, cutii), cu scopul de a fi păstrată curățenia la locul de depozitare.