Tuesday, October 26, 2021


Marii retaileri alimentari se confruntă cu o criză de personal

Deficitul de personal pentru marile reţele din comerţul alimentar modern, experimentat înainte de pandemie, se repetă astăzi, fiind observat şi…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 9, 2021

Deficitul de personal pentru marile reţele din comerţul alimentar modern, experimentat înainte de pandemie, se repetă astăzi, fiind observat şi de ESSA Group, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa serviciilor de trade marketing şi vânzări din ţară.


Acest fenomen este mai accentuat pentru recrutarea de angajaţi care vizează activităţi din categorii precum: lucrători comerciali, casieri, pickeri sau lucrători polivalenţi, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPRES.

Din datele companiei reiese că angajatul bun la toate era uşor de recrutat şi selectat într-o perioadă similară ca şi mediu economic cu cea a anului trecut.

Deficitul de personal pentru poziţiile punctate – lucrători comerciali, casieri, pickeri – este explicat şi prin faptul că retailerii alimentari au înregistrat o lipsă de candidaţi pentru poziţiile superior plătite şi poziţionate în zona calificată.

Iar motivul este simplu: această lipsă a permis accesarea poziţiilor respective şi de către cei cu pregătire inferioară, ceea ce a condus la descoperirea sectoarelor din structurile de execuţie.