Friday, September 29, 2023


Judetul Bacau sub avertizare de vreme rea

În intervalul 11 iulie, ora 09:00 – 11 iulie, ora 23:00, este in vigoare o avertizare FENOMENE METEOROLOGICE PERICULOASE COD…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iulie 11, 2021

În intervalul 11 iulie, ora 09:00 – 11 iulie, ora 23:00, este in vigoare o avertizare FENOMENE METEOROLOGICE PERICULOASE COD GALBEN pentru judetele Bacau si Vrancea. Se vor semnala averse ce vor acumula 25..35 l/mp, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

De asemenea, in acest interval,  în zona de munte a județelor Suceava și Neamț, precum și în județele Bacău, Vrancea, Vaslui și Galați, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul Moldovei, dar pe arii mai restrânse. Disconfortul termic se va menține ridicat, duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptâmânii viitoare va fi în intensificare și extindere.