Wednesday, July 17, 2024


Ample acţiuni ale poliţiştilor pentru combaterea infracţiunilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, prin structurile sale, acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional. La data de 10…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 12, 2021

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, prin structurile sale, acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

La data de 10 iulie a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, poliţiştii moineşteni au desfășurat o amplă acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, menținerea climatului de ordine publică și pentru respectarea restricțiilor impuse de legislația incidentă stării de alertă.

Astfel, în intervalul orar 16.00 – 23.00 poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice împreună cu jandarmi au acționat în zona de responsabilitate a Poliției municipiului Moinești.

Poliţiştii şi jandarmii au legitimat peste 230 de persoane şi au controlat 119 de autovehicule, fiind efectuate 78 testări cu aparatul etilotest.

Au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale, din care 35 pentru nerespectarea Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, 48 pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar celelalte sancţiuni fiind la alte acte normative. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni de natură judiciară.

Exemplu:

În cadrul acțiunii, pe DJ 156 A, pe raza comunei Balcani, poliţiştii au depistat, în flagrant delict, un localnic de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal Moinești unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întocmindu-se totodată dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev și ped de art. 336 al. 1 Cod Penal.

La aceeaşi dată, pe raza oraşului Buhuşi şi a posturilor arondate, au acţionat un număr de 12 efective din care 9 poliţişti , 2 poliţişti locali si un jandarm, pe linia verificării şi respectării prevederilor Legii nr. 55/2020, precum şi a prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale şi a celei cu violenţă.

În cadrul activităţilor au fost legitimate 36 de persoane, au fost verificate 13 autovehicule, din care 4 au fost mijloace de transport persoane şi au fost controlate 3 societăţi comerciale.

Urmare a verificărilor s-a impus aplicarea a 20 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi în valoare de 3810 lei.

În data de 10 iulie a.c. şi la nivelul Poliţiei Municipiului Bacău, în intervalul orar 19.00 – 22.00 s-a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea răspândirii SARS-COV 2, a faptelor antisociale, cu accent pe prevenirea faptelor cu violenţă în proximitatea unităţilor de alimentaţie publică şi a locurilor de agreement, prevenirea încălcărilor codului rutier .

La activitate au acţionat, în sistem integrat , 22 lucrători din cadrul Secţiei 1 Poliţie, Secţiei 2 Poliţie, Biroului de Investigaţii Criminale şi Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău dar şi 5 lucratori din cadrul Poliţiei Locale Bacău.

Efectivele participante au controlat 18 societăţi comerciale, au legitimat 51 de persoane şi au controlat 26 de autovehicule.

Urmare a verificărilor efectuate au fost aplicate 19 sancţiuni în valoare de 5560 lei. Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.

La aceeaşi dată şi la nivelul Poliţiei Staţiunii Slănic Moldova au fost desfăşurate activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-COV2.

Astfel, efectivele din cadrul subunităţii au acţionat pentru verificarea celor mai sus menţionate, au legitimate 18 persoane, au controlat 8 autovehicule, au verificat 14 locaţii, terase/restaurante, hoteluri, parcuri, obiective turistice.

De asemenea 19 persoane au fost instruite cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SAR-COV2. În cadrul activităţilor au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, avertismente şi o amendă în valoare de 500 lei.

Şi pe raza oraşelor Comăneşti şi Dărmăneşti, în noaptea de 10 spre 11 iulie a.c. între orele 20:00-02:00, în localităţile sus menţionate, s-au desfăşurat activităţi specifice pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, a prevenirii accidentelor de circulaţie, a combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a respectării prevederilor Legii 55/2020 privind măsurile stabilite pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV. Forţele participante , 19 poliţişti şi un 1 jandarm au legitimat 175 de persoane, au verificat 24 de locuri de interes operativ, 44 de agenţi economici, 36 de terase / baruri / restaurante.

În cadrul celor 4 filtre rutiere instalate, au fost controlate 96 de vehicule, au fost efectuate 42 de testări cu aparatul etilotest. Au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19665 lei.

Împreună cu partenerii instituţionali, poliţiştii băcăuani depun toate eforturile pentru controlul criminalităţii, acesta fiind un obiectiv aflat permanent în atenţia inspectoratului.