Friday, October 22, 2021


Ce fac românii cu banii economisiți în pandemie. Economiștii spun că este cea mai bună perioadă pentru investiții

Românii care au reușit să pună bani deoparte în perioada de vârf a pandemiei au preferat să îi investească, în…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at iulie 12, 2021

Românii care au reușit să pună bani deoparte în perioada de vârf a pandemiei au preferat să îi investească, în loc să îi țină la saltea. Experții în economie spun că aceasta este cea mai bună perioadă pentru investiții și asta pentru că pe timp de criză economică prețurile sunt scăzute.

În plină pandemie sectorul imobiliare a fost printre puținele care a fucționat. În iunie 2021 s-au cumpărat cu aproape 8.000 de case, terenuri sau apartamente în plus față de aceași lună a anului trecut. Cele mai multe în Bucureşti, Braşov și Ilfov. La polul opus se numără județele Covasna, Călăraşi şi Caraş Severin.

Cele mai căutate apartamente sunt cele de 2 camere, care au o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Prețul unui astfel de apartament poate ajunge și la 70.000 de euro.

Multe dintre imobile se vând când sunt încă de la nivel de schiță.

Și piața obiectelor de artă a fost o alternativă pentru investiții.

Consultanții în economie spun că această perioadă este una ideală pentru investiții, dar recomandă să fim atenți la proiectele care promit câștiguri consistente într-un termen scurt, deoarece există şi riscul să ne pierdem banii.