Caisele, fructele care elimină toxinele
Sursă importantă de vitamine, caisele pot îmbunătăţi sănătatea cardiacă şi bolile respiratorii, fortifică sistemul osos şi menţin echilibrul electrolitic în…
Sursă importantă de vitamine, caisele pot îmbunătăţi sănătatea cardiacă şi bolile respiratorii, fortifică sistemul osos şi menţin echilibrul electrolitic în organism. Nu sunt recomandate diabeticilor şi nici celor cu stomacul sensibil. Delicioase în stare proaspătă, caisele pot fi introduse şi în reţete sănătoase, potrivite pentru sezonul cald. Caisele ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat stările depresive, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor. Conform unor studii, betacarotenul pe care îl au caisele scade nivelul de colesterol din sânge şi protejează inima.
Acestea conţin potasiu, fosfor, calciu, riboflavina, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten şi vitamina C, dar şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină. Cu toate acestea, nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet şi celor care au probleme cu stomacul.
Caisele consumate în mod frecvent ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism.
Mineralele şi vitaminele sunt, de asemenea, indicate în protecţia şi îmbunătăţirea sănătăţii ochilor, iar vitamina C conţinută de caise întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de infecţii şi viroze respiratorii.
Caisele conţin licopen, compus fitochimic care previne instalarea anumitor forme de cancer, printre care şi cancerul de prostată, şi asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.