Friday, October 22, 2021


Amenzi de zeci de mii de lei, pentru piețarii din județul Bacău

Producători agricoli și firmele din tot județul, care vindeau legume și fructe proaspete, au fost verificați, recent, de angajații Direcției…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iulie 14, 2021

Producători agricoli și firmele din tot județul, care vindeau legume și fructe proaspete, au fost verificați, recent, de angajații Direcției pentru Agricultura Județeană (DAJ) Bacău.

În general, au fost controlați cei care vindeau fructe și legume de sezon, dar nu au scăpat de controale nici cei care comercializează în piețe produse din lapte, ouă, carne sau pește. În total, au fost verificați 48 de producători agricoli, societăți comerciale, persoane fizice, Întreprinderi Individuale și depozitari de legume și fructe proaspete. Cei controlați aveau activități de comerț în piețele din Bacău, Onești, Moinești, Târgu Ocna, Buhuși și Podu Turcului.

În urma verificărilor, au fost date 12 amenzi contravenționale totalizând 46.800 lei și 4 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate pentru că nu aveau afișate etichete de produs și nici nu înscriau în filele din carnetul de comercializare, la sfârșitul fiecărei zile sau perioade, produsele și cantățile totale vândute. În documentele fiscale nu era trecută nici măcar calitatea produselor.

În plus, au fost sancționați și comercianții care nu aveau specificată pe etichete originea produselor puse la comercializare, data recoltării acestora, numele și prenumele/denumirea producătorului.