Wednesday, July 17, 2024


Bacău: 18 TONE DE PRODUS PETROLIER, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI. 12 PERSOANE RETINUTE

La data de 12 iulie a.c., polițiștii au efectuat 29 de percheziţii domiciliare şi au reţinut 12 persoane bănuite de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 15, 2021

La data de 12 iulie a.c., polițiștii au efectuat 29 de percheziţii domiciliare şi au reţinut 12 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată.

Totodată, au indisponibilizat 18 tone de produs petrolier.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău, Vaslui şi Galaţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului, au efectuat 29 de percheziţii domiciliare, în judeţele Bacău, Vaslui şi Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, din octombrie 2019 și până în prezent, mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale cu profil petrolier, din judeţul Bacău, ar fi sustras „produs petrolier condensat”, pe care l-ar fi comercializat în judeţul Vaslui.

În urma percheziţiilor, faţă de 12 persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 61 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acestea fiind bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată.

Totodată, în urma acţiunii, au fost indisponibilizate 18 tone de produs petrolier.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale și al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română. La activități, au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.