Saturday, July 2, 2022


Festival la Slanic Moldova

Festivalul Județean de Folclor și al Meșteșugurilor Artistice Tradiționale se desfășoară anul acesta în perioada 17-18 iulie 2021,  în Parcul…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iulie 15, 2021

Festivalul Județean de Folclor și al Meșteșugurilor Artistice Tradiționale se desfășoară anul acesta în perioada 17-18 iulie 2021,  în Parcul Central din stațiunea Slănic-Moldova.

Aflat la ediția a XXIX, festivalul organizat de Consiliul Județean Bacău, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău și Primăria Slănic-Moldova este inclus în programul de manifestări culturale, artistice și spirituale organizate cu prilejul evenimentului Zilele orașului Slănic-Moldova (15-18 iulie) și a sărbătoririi la 20 iulie, a Sfântului Ilie, patronul spiritual al stațiunii, dată la care, în urmă cu 220 de ani a fost descoperit primul izvor mineral (20 iulie 1801), de către serdarul Mihalachi Spiridon, cămărașul ocnelor de la Târgu-Ocna.

Pe scena amplasată în perimetrul terenului de sport din vecinătatea parcului vor evolua ansambluri folclorice din peste 20 de localități ale județului, alături de tinere talente locale. Târgul Meșteșugurilor va putea fi vizitat în jurul Foișorului de Muzică din Parcul Central al stațiunii.