Wednesday, May 1, 2024


Munca de acasă a devenit pentru români cel mai important beneficiu extrasalarial după tichetele de masă

Anul acesta, munca de acasă este cel mai căutat beneficiu extrasalarial, după tichetele de masă. Pandemia ne-a învățat că se…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 19, 2021

Anul acesta, munca de acasă este cel mai căutat beneficiu extrasalarial, după tichetele de masă. Pandemia ne-a învățat că se poate munci și așa, iar unii angajați nu mai concep să fie la birou zi de zi.

Preferă să lucreze în confortul propriului cămin și să-și facă singuri programul. Mulți angajatori s-au adaptat din mers și acceptă sistemul, mai ales că și lor le aduce o serie de avantaje.

TOP BENEFICII EXTRASALARIALE 2021

1. TICHETE DE MASĂ
2. MUNCA DE ACASĂ
3. ABONAMENTE LA CLINICI PRIVATE DE SĂNĂTATE

Joburile cu muncă de acasă, mai multe cu 30%

 

De altfel, tot mai mulți români caută să echilibreze munca și viața personală.

Bogdan Badea, director executiv al unui portal de locuri de muncă: “Dacă este să analizăm oamenii care nu vor să se întoarcă la birou, cred că undeva la 6-7 din 10 români nu o vor mai face și își vor căuta un loc de muncă nou într-o altă companie care îi va lăsa să muncească de acasă”.

Numărul joburilor ce presupun munca de acasă a crescut în prima jumătate a acestui an cu aproape 30% față de aceeași perioadă din 2020.

Observăm însă că și cererea pentru asemenea poziții este uriașă: acum avem de 2,4 ori mai mulți candidați decât anul trecut.

Companiile au descoperit și ele un mare avantaj al muncii de la distanță: pot recruta specialiști de oriunde, fără să suporte costuri de relocare. Uneori, oamenii acceptă și salarii mai mici dacă pot lucra din orașul lor.