Friday, September 29, 2023


Bacău: Dosare penale pentru șoferii prinși „băuți” la volan

La data de 17 iulie a.c., poliţiştii rutieri din Moineşti au depistat în trafic, un conducător auto de 52 de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at iulie 20, 2021

La data de 17 iulie a.c., poliţiştii rutieri din Moineşti au depistat în trafic, un conducător auto de 52 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Bacău au depistat în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din comuna Coloneşti, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, în jurul orei 17.00, o patrulă de poliţie din cadrul Compartimentul de Ordine Publică Bacău, au procedat la oprirea în trafic, pe raza comunei Luizi-Călugăra, a unui autoturism, condus de un tânăr de 31 de ani, din judeţul Iaşi, cu o alcoolemie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

O patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au depistat, în flagrant delict, un tânăr de 23 de ani, din comuna Solonţ, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.